2021. október 17., vasárnap

Mesesarok

 Két kisfiú anyukája vagyok. Nagyon sok mesét olvasunk. Így arra gondoltam, hétről hétre elhozom a fiúk kedvenc könyveit. Ezen a héten ez a két könyv volt az abszolút favorit a nagynál. A kicsi pedig még csak lapozgatni szeret, de nagy lelkesedéssel hallgatta ő is.

 

 Boris és Lujzi a tavaszi szünetben egy hatalmas kalandra adják a fejüket. Elindulnak megkeresni Nagymaros elrejtett aranyát.

Szeretjük a Móra kiadó Már tudok olvasni sorozatát, mert nagyon szépen illusztrált és nagyon mókás történeteket olvashatunk.
A 2. szint pár sort tartalmaz csak oldalanként.Ezért a hat éves nagy fiam hamar megtanulja és utána ő meséli az egy éves öccsének❤
A végén pedig három feladat is található. Amit nagyon élveztek a gyerekek

 

Minden egy különös házi feladattal kezdődik. Miklósnak valami fát kell rajzolni? Na de milyen fát? Karácsonyfát? Hamar kiderül, hogy a Csodafa a családról szól. 

Mi nagyon szerettük ezt a történetet. Kisfiamnak csináljuk az Én Könyvét és ott már találkozott a családfával. Jó volt látni, ahogyan felcsillant a szeme, hogy már ő is készített ilyet. 

A történet most két nyelven olvasható. Nagyon jó ötlet, mert így valóban könnyedén, játékosan tanulhatnak a gyerekek. A végén lévő feladatok pedig segítenek, a mese megértésében, szókincsbővítésben. 8 éves kortól ajánlott, de a 6 évesem is nagyon élvezte.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pál Ferenc: Ami igazán számít

Annyi infom volt régen Pál Feriről, hogy pap és mentálhigiénés szakember. Nekem önmagában már ez a két dolog is ellentmond, így nem mondhatn...