2022. január 3., hétfő

Mesesarok -1

 A 2022-es év első könyveit a fiúk választották nekem a könyvtárból. Gyárfás Endre verses kötete és Geronimo Stilton egy egy könyvét olvastuk. Az év első hétvégéjén úgy érzem a fiúknak is fontos volt, hogy ne csak nekünk, de még az olvasott könyveknek is szilveszteri hangulata legyen.

 

Gyárfás Endre : Terülasztalkám

A kötetben vidám verseket írt óvodásoknak és kisiskolásoknak játékról, természetről, állatokról, növényekről és kirándulásról. Az óvónők és tanító nénik újabb kedves rímekből válogathatnak a karácsonyi vagy anyák napi ünnepségre, meg az évzáróra. Buzay István csodás illusztrációi valósággal életre keltik a Terüljasztalkám forgatagát. 

Egy pici csalódás volt a részünkről. Vagyis inkább a nagy fiam részéről.  Ő csak szilveszteri és új évi verseket szeretett volna tanulni. Mivel az első vers után kiderült, hogy nem lesz több új évi köszöntő, hiszen a következő versike már a farsangról szólt. Ez egy kicsit letörte, de ezt leszámítva nagyon szerettük. Viszont Gyárfás Endre nekünk akkor is a Dörmögőéket jelenti.

 

Geronimo Stilton : Szilveszteri meglepetés

 Miközben Cin City az óév búcsúztatására készül, a csatornapatkányok váratlan támadást terveznek. Szilveszter éjszakáján ádáz havasi patkányok hadserege özönli el a várost, s már-már úgy tűnik, kő kövön nem marad, amikor megérkeznek a Szuperhősök!

Mi aztán jól belenyúltunk. Ez a hetedig rész és egyetlen előző részt sem olvastunk. Ám a történet szempontjából nem igazán volt zavaró. Nagyon humoros, kedves kis történet rengeteg szóismétléssel:( 

Mégis jó volt egy kicsit elmerülni ebben a kalandos világban. A fiuknak nagyon tetszettek a rajzok, a színes betűk, a néhol képregényes stílus. Én nem lettem nagy rajongója a sorozatnak, de a fiúknak megígértem, hogy olvasunk még a sorozatból.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pál Ferenc: Ami igazán számít

Annyi infom volt régen Pál Feriről, hogy pap és mentálhigiénés szakember. Nekem önmagában már ez a két dolog is ellentmond, így nem mondhatn...